Over de Boazschool
De Boazschool in Meliskerke is een dorpsschool met ongeveer 175 leerlingen. Al op 27 oktober 1904 is de schoolvereniging opgericht, onder leiding van de latere ds. G.H. Kersten. Op 26 oktober 1931 gaat de school open.
Onze school is een reformatorische school. Dit betekent dat de Bijbel en de daarop gebaseerde belijdenisgeschriften (De Nederlandse Geloofsbelijdenis, De Heidelbergse Catechismus en De Dordtse Leerregels) de basis van ons handelen zijn.
Dit komt ook tot uiting in de prachtige naam van onze school. In de Bijbel, in 1 Koningen 7:21, kunt u lezen dat koning Salomo twee pilaren opricht in het voorportaal van de tempel. ‘.. en de linker pilaar opgericht hebbende, zo noemde hij zijn naam Boaz.’ De kanttekeningen bij de Statenvertaling vertellen ons: ‘Boaz; dat is: IN HEM IS KRACHT.’ Het logo van de school beeldt dit uit.
Onze school werkt nauw samen met de Jhr. W. Versluijsschool in Aagtekerke. De beide scholen hebben één directeur. Daarnaast maakt de Versluijsschool onderdeel uit van Federatie Colon (een federatie van 26 christelijk-reformatorische scholen voor basis- en speciaal onderwijs in Zeeland).
Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen.
Het team van de Boazschool
Een school met een missie
Onze Kernwaarden

1. Identiteit en kwaliteit
Op de Boazschool is het onderwijs daarop gericht dat kinderen (volgens Psalm 78: ) hun hoop op God leren stellen.
Op de Boazschool is het onderwijs van hoge kwaliteit en leerlinggericht.

2. Onderwijs en vorming
Op de Boazschool wordt goed onderwijs gegeven, dat aansluit bij de identiteit, tegemoet komt aan de basisbehoeften van de kinderen en een voorbereiding is op de huidige maatschappij.
Op de Boazschool worden de kinderen gevormd tot zelfstandige persoonlijkheden, in afhankelijkheid van de zegen van de Heere

3. Veiligheid en verantwoordelijkheid
Op de Boazschool voelen de kinderen zich veilig en staat de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen centraal.
Op de Boazschool leren de kinderen ‘samen te leven’ en ‘samen te werken’.