Goed gedaan

31 aug 2018

Net als voorgaande jaren willen we u dit jaar weer op de hoogte houden van de sociale vaardigheidslessen (SOVA) die we in alle klassen behandelen, uit de methode Goed Gedaan. U kunt hier thuis evt. op aansluiten in gesprekjes met uw kind. Afgelopen tijd hebben we les 1 en 2 behandeld.

Les 1 gaat over wennen. Er wordt stilgestaan bij het feit dat veranderingen en nieuwe taken soms spannend zijn omdat je er nog niet aan gewend bent. Het helpt wanneer je jezelf moed inspreekt en let op de leuke kanten. Ook aan mensen die je nog niet (goed) kent moet je soms even wennen. Je leert elkaar sneller kennen wanneer iedereen zich voorstelt en iets over zichzelf vertelt.

In les 2 staat het onderwerp samen één groep centraal. Iedereen kan, wil en doet andere dingen. Zo kun je elkaar aanvullen. Maar om te weten wat anderen voelen, denken en willen, moet je goed naar hen kijken en luisteren. En om te zorgen dat anderen jou begrijpen, moet je altijd rustig zeggen wat je wél wilt. Er zijn ook duidelijke afspraken en regels nodig om met al die verschillende mensen samen te leven.Terug naar het nieuwsoverzicht