Goed gedaan

1 mrt 2019

In iedere nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de sociale vaardigheidlessen (SOVA) die we in alle klassen behandelen, uit de methode Goed Gedaan. U kunt hier thuis evt. op aansluiten in gesprekjes met uw kind.

Afgelopen tijd hebben we les 10 en 11 behandeld. In les 10 staat het onderwerp 'wat denk ik?' centraal. De kinderen leren dat je jezelf fijner en sterker voelt wanneer je jezelf moed inspreekt en positief denkt. Ze oefenen hoe je jezelf bemoedigend toespreekt ('kalm maar', 'het lukt wel') en wat positief denken inhoudt (letten op de leuke kanten en ervan uitgaan dat het wel goed kan komen). Ook leren ze om -als er iets misgaat- een slim plan te bedenken om er 'het beste van te maken.'

Les 11 gaat over 'kiezen'. De kinderen leren dat er bijna altijd keuzemogelijkheden zijn (wel/niet meedoen, wel/niet boos worden). Je kunt dus beter even nadenken voor je wat doet. Wat is het gevolg van je keuze; voor jezelf en voor een ander. Om goed te kunnen nadenken moet je jezelf soms even 'stopzetten'.